Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κουκλάκης: «Στον ΓΑΟΚ δίνουμε έμφαση στα βασικά του αθλήματος»

Με συνέντευξή του στην ΕΣΚΑ ο Γιώργος Κουκλάκης έκανε αναδρομή στο παρελθόν, φτάνοντας φυσικά ως το σήμερα και θέτοντας τους μπασκετικούς του στόχους για το αύριο. Ο παλαίμαχος φόργουορντ του ελληνικού μπάσκετ και παλιά μεγάλη δόξα κορυφαίων ομάδων μίλησε εφ’ όλης της ύλης, ενώ φυσικά αναφέρθηκε και στο σωματείο όπου δραστηριοποιείται για πολλά χρόνια, τον ΓΑΟ Κουκουβαούνων.

-Ας κάνουμε ένα φλας μπακ:

«Σταμάτησα το μπάσκετ το 2009, ενώ συγχρόνως από το 2005 ήμουν ήδη προπονητής με μικρά αγωνιστικά τμήματα. Ήταν κάτι που ήθελα να ακολουθήσω. Από το 2007 είμαι προπονητής στον ΓΑΟΚ Μεταμόρφωσης και υπεύθυνος ακαδημιών. Έχω υπάρξει προπονητής στον Ιωνικό ΝΦ και στη Γ’ Εθνική και πάντα προσπαθώ ειδικά σε σχέση με τα κλιμάκια να ακολουθώ τις συμβουλές του Μίλαν Μίνιτς. Ήταν για χρόνια συνεργάτης του Ιβκοβιτς κι ένας από τους καλύτερους στο να αναδείξουν ταλέντα στην Σερβία».

«Ξεκίνησα το μπάσκετ από τον Κύδωνα Χανίων (σ.σ. όπως και ο Γλυνιαδάκης) που για εμένα τότε ήτα η δεύτερή μου οικογένεια. Μετά πήρα την μεγάλη μεταγραφή στον ΠΑΟΚ, στον οποίο δημιουργήσαμε στενούς δεσμούς φιλίας χρόνων με όλα τα τότε παιδιά. Πρέλεβιτς, Φασούλα, Μαματζιόλα, Μπάρλοου, Μπουντούρη, Λέβινγκστον κλπ. Ήμασταν πραγματική παρέα εντός κι εκτός παρκέ κι αυτό φαινόταν άλλωστε από την χημεία που υπήρχε».

ΑΕΚ και Δάφνη

«’Επειτα ήρθε στην ζωή μου η ΑΕΚ. Μπορώ να πω ότι με την ΑΕΚ δέθηκε πολύ με τον κόσμο και γενικά με την ομάδα και αυτό ίσως σημάδεψε την πορεία μου αρκετά όπως φάνηκε. Ακολούθησε για μένα η Δάφνη, η οποία έχει τους πιο τρελούς με την καλή έννοια οπαδούς και το πιστό ένθερμό κοινό της».

Ηράκλειο, Παπακαλιάτης και Τζούροβιτς

«Ύστερα ήρθε για μένα το Ηράκλειο στο οποίο είχα την τύχη να είναι πρόεδρος ο Μανώλης Παπακαλιάτης και να συνεργαστώ μαζί του. Τον θεωρώ από τους καλύτερους παράγοντες που πέρασαν από το ελληνικό μπάσκετ. Έπειτα ανηφόρισα για την Δράμα αυτή την φορά (ΚΑΟΔ) και αργότερα ξανά στην Αθήνα όπου έπαιξα για τη Νήαρ Ηστ. Αγωνίστηκα ακόμη σε Απόλλων Πατρών, Ρέθυμνο (ΑΓΟΡ) και Κολοσσό Ρόδου, ενώ τελείωσα την πορεία μου στον Ιωνικό ΝΦ».

«Το ένα ίσως μοναδικό πράγμα που μετάνιωσα ήταν όταν με ζήτησε με σοβαρή πρόταση ο κόουτς Τζούροβιτς σε ομάδα του εξωτερικού και δεν δέχτηκα να πάω».

Το σήμερα

«Είμαι μέλος στην Εθνική Παλαιμάχων και είναι τιμή μου να συμμετέχω στις δραστηριότητες, όπως και στην αντίστοιχη ομάδα της ΑΕΚ. Δίνουμε αρκετά φιλικά παιχνίδια για φιλανθρωπικούς σκοπούς και έχουμε την ευκαιρία να θυμόμαστε ρετρό εποχές».

Ο ΓΑΟΚ

«Στον ΓΑΟΚ έχουμε δώσει έμφαση και βάση αλλά θα έλεγα και όλο το βάρος στις ακαδημίες. Μας ενδιαφέρει πρωτίστως να δημιουργήσουμε σωστούς αθλητές κι ανθρώπους και ύστερα μπασκετμπολίστες. Δίνουμε μεγάλη σημασία κι έμφαση στα βασικά του αθλήματος, διότι θεωρούμε μόνο έτσι μπορεί ένας αθλητής να εξελιχθεί και να προοδεύσει. Διαθέτουμε μία από τις καλύτερες ακαδημίες της Αθήνας με πάνω από 300 παιδιά και είμαστε περήφανοι που βλέπουμε πολλά παιδιά από τις ακαδημίες μας στις Εθνικές κατηγορίες. Είναι επιβράβευση για εμάς».

«Για το αντρικό αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως όπως και κάθε χρόνο λοιπόν είναι να προωθήσουμε νέα παιδιά από τα κλιμάκια. Αν αυτό συνδυάζεται με μια καλή πορεία όπως πχ γιατί όχι φέτος στη Γ’ ΕΣΚΑ αυτό θα είναι ακόμη καλύτερο. Όλα τα πρωταθλήματα της Ενωσης είναι ανταγωνιστικά και αυτό λειτουργεί θετικά στο να ανεβαίνει το επίπεδο».

Κεφάλαιο Εθνική κι ελληνικό μπάσκετ

«Αν μπορούσα να πω την άποψή μου για την Εθνική και το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα θα έλεγα πως χρειάζεται ένα πανελλαδικό πλάνο σε σχέση με τις ακαδημίες. Ετσι ώστε να μπορέσουμε να παράγουμε διαρκώς παίκτες, ικανούς να στελεχώσουν την Εθνική Ανδρών. Οπως συμβαίνει σε τόσες άλλες χώρες. Ένα μεγάλο βήμα είναι να σταματήσουν οι μεταγραφές στις μικρές ηλικίες ίσως. Οπου υπάρχει το φαινόμενο να βλέπουμε να μαζεύονται τα πιο ίσως ταλαντούχα παιδιά σε 2-3 σωματεία. Επίσης, θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένα προπονητικό σταφ στην Εθνική, που να απαρτίζεται από τους κορυφαίους τεχνικούς, να λειτουργεί και να δουλεύει στα πρότυπα της Σερβίας».

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply