Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Βολονάκης: «Τα παιδιά μας έχουν ίνδαλμα και πρότυπο τον Αντώνη Φώτση»

Με συνέντευξή του στην ΕΣΚΑ, ο τεχνικός των ακαδημιών (Κ12) του Ηλυσιακού, Βαγγέλης Βολονάκης, μίλησε για την παραγωγική διαδικασία στα κλιμάκια, την εμβληματική παρουσία του Αντώνη Φώτση στις τάξεις της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας, κάνοντας μία μίνι αναδρομή και μεταξύ άλλων τονίζοντας: «Είναι στο dna του Ηλυσιακού να γεννά πρωταγωνιστές».

 

Αρχικά, ανέφερε: «Ο Ηλυσιακός είναι ένα από τα παλαιότερα σωματεία στον χώρο του αθλητισμού. Με έτος ιδρύσεως το 1927 έως και σήμερα προσφέρει σε νέους ανθρώπους την δυνατότητα άθλησης σε 10 αθλήματα, οκτώ εκ των οποίων Ολυμπιακά. Αποτελεί ισχυρή δύναμη στην περιοχή κι εξυπηρετεί κόσμο από περιοχές όπως Ζωγράφου, Ιλίσια, Γουδί, Καισαριανή, Παγκράτι».

 

Έπειτα, τόνισε: «Τα τελευταία χρόνια η εφηβική ομάδα έχει κατακτήσει 2 φορές το πρωτάθλημα Ελλάδας εφήβων, τοποθετώντας δύο ακόμη διακρίσεις στις ήδη πάρα πολλές για την ομάδα μας. Από τον Ηλυσιακό μας έχουν ξεκινήσει πολλοί παίκτες με μετέπειτα λαμπρή πορεία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπως και στο ΝΒΑ. Είναι στο dna του Ηλυσιακού να γεννά πρωταγωνιστές. Το σωματείο εδρεύει στα Άνω Ιλίσια στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Ζωγράφου που μετονομάστηκε πριν μερικά χρόνια σε κλειστό «Αντώνης Φώτσης», τιμώντας έτσι τον αθλητή μας, αυτόν που μας χάρισε στιγμές Εθνικής υπερηφάνειας και που ακόμα μας χαρίζει. Δεδομένου ότι ακόμα και σήμερα αγωνίζεται στο πλευρό της ομάδας μας, αποτελώντας ίνδαλμα και πρότυπο για πολλούς αθλητές πολλώ δε μάλλον για τα παιδιά μας, τους μικρούς του συλλόγου μας».

 

Και συμπλήρωσε: «Ο Ηλυσιακός μας είναι μια δεμένη οικογένεια που αγωνίζεται συχνά στις αντίξοες συνθήκες του ανοικτού γηπέδου, αφού το ένα κ μοναδικό κλειστό εξυπηρετεί 3 αθλήματα συν τις ακαδημίες αυτών. Έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στο φυτώριο και οι προπονητές είναι απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ, άριστοι γνώστες του αντικειμένου, κάποιοι εν ενεργεία παίκτες και με αρχές παιδαγωγικής, ψυχολογίας, προπονητικής. Στόχος μας είναι η αθλητική ανάδειξη μικρών αθλητών, η δημιουργία σωστών και ολοκληρωμένων παικτών κι ανθρώπων μέσα από τα ομαδικά αθλήματα κι επίσης η καλλιέργεια της κοινωνικής ευθύνης και η προώθηση του ευ αγωνίζεσθαι». Έννοιες σημαντικές και απαραίτητες ως εφόδια».

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply